Családállítás

VANNAK VISSZATÉRŐ HELYZETEK AZ ÉLETEDBEN, AMIKBE VALAHOGY RENDSZERESEN VISSZACSÚSZOL?
VAGY TESZEL OLYAN LÉPÉSEKET, MELYEKET TE MAGAD SEM TARTASZ HELYESNEK, DE VALAMI MÉGIS AZT SÚGJA ÚJRA ÉS ÚJRA, HOGY AZOKAT VÁLASZD?
UGYANAZOKAT A KÖRÖKET FUTOD, ÉS NEM ÉRTED, HOGY MIÉRT?
 

Ebben tud segíteni a családállítás. A lelki problémák okát nem csak a saját élettörténet, hanem a család története is okozhatja. Érzéseinket, beállítódásainkat és velük együtt a nehézségeinket is örökölhetjük. Tehát a problémák, és velük együtt a megoldások is a családrendszer egészében keresendők.

Minden megoldatlan dolog energiával rendelkezik, hiszen a megoldatlanságban feszültség van, amely feloldásra törekszik. Ez a feszültség mindaddig tárolódik, amíg a történet rejtve marad. Amint egy családtag rá tud nézni, az energia felszabadul és feloldódik. Ez a feszültség általában egy későbbi generációban jelenik meg tünetként. Így okozhat olyan problémákat, amiknek nem értjük az okát, csak érezzük, hogy “valami van”.

HOGYAN LEHET MEGTALÁLNI A FESZÜLTSÉGET A CSALÁDI RENDSZERBEN?

A családállítás csoportban zajlik. Az állításvezető feltérképezi a problémádat és a családi kapcsolataidat. Ezek alapján kijelöli azokat a szereplőket, akiket te fogsz kiválasztani a csoporttagok közül, és akiket te fogsz elhelyezni a térben. Ezek után életre kel a történeted, a képviselők nagyon pontosan jelzik, hogy merre van a feszültség. Az állításvezető igyekszik a térben álló szereplők számára legjobb megoldást megtalálni. Ez a térben feltárult történet tehát megmutatja számodra az elakadási pontot a problémádban, és feloldás is itt születik meg. Mindez visszahat rád is, és elkezdődhet a változás.

EGYÉNI ÁLLÍTÁS

Ha úgy érzed, hogy nehezen tudsz csoportban megnyílni, vagy ha nem tudsz eljönni egy teljes napra, akkor EGYÉNI ÁLLÍTÁSRA is jelentkezhetsz.